Calisthenics

Ontdek Calisthenics: de ultieme vorm van functionele fitness

Bij calisthenics komen kracht, flexibiliteit en lichaamsbeheersing samen. Maar wat is het eigenlijk? Calisthenics is een vorm van lichaamsbeweging waarbij je alleen je eigen lichaamsgewicht gebruikt om te trainen. Deze discipline omvat een reeks bewegingen zoals push-ups, pull-ups, squats, dips en meer. Deze oefeningen kan je bijvoorbeeld in een van onze parken uitvoeren.

Waarom een calisthenics park in jouw buurt?

1. Toegankelijkheid: calisthenics vereist geen lidmaatschap bij een sportschool. Alles wat je nodig hebt, is je eigen lichaam en een trainingsplek, waardoor het toegankelijk is voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus.

2. Functionele fitness: in tegenstelling tot sommige traditionele fitnessroutines, richt calisthenics zich op het verbeteren van functionele kracht, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. De bewegingen die je traint, vertalen zich naar alledaagse activiteiten, waardoor je niet alleen sterker wordt in de sportschool, maar ook in het dagelijks leven.

3. Gemeenschapsgevoel: calisthenics wordt vaak beoefend in groepen of gemeenschappen, wat een gevoel van samenhorigheid en ondersteuning bevordert. Door samen te trainen, kun je leren van anderen, elkaar aanmoedigen en successen delen.

4. Buitenlucht en natuur: een van de grootste voordelen van calisthenics is dat het meestal buiten wordt beoefend, omringd door frisse lucht en natuurlijke omgevingen. Dit helpt bij het verbeteren van je stemming, concentratie en algeheel welzijn, terwijl je geniet van de voordelen van een actieve levensstijl in de buitenlucht.

Ben je ook geïnteresseerde in het aanleggen van een calisthenics park? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Lijkt dit je wat?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Directeur

David Zwietink

Lijkt dit je wat?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Directeur

David Zwietink

For consultation & enrolment call today
Belafspraak maken

Via het formulier kan je eenvoudig een bel-afspraak maken!